Eszközök

Kapcsolatok, Párkapcsolat


3 hetes párkapcsolat-erősítő kihívás

Párkapcsolat fejlesztő eszköz

Ez egy olyan párkapcsolat fejlesztő eszköz, amelyben minden napra kapsz egy kihívást, ezáltal erősítheted a párkapcsolatodat, közeledhetsz a párod felé és személyesen is fejlődhetsz ebben a kapcsolatban.

 

6+1 tipp: Hogyan mutass értő figyelmet?

“Az embereket nem ÉRDEKLI, hogy mit TUDSZ, amíg nem TUDJÁK, hogy ÉRDEKELNEK téged.”

A másik ember iránt mutatott érdeklődés értő figyelem által olyan készség, amely elengedhetetlen a sikeres és boldog élethez.

 


Mit csináljunk?

200+ tevékenység, időtöltés ötlet

Az eszközben található tevékenység lista (200+ tevékenységgel), gyakorlat és kérdések segítenek egyedül vagy pároddal közösen új érdekes, változatos tevékenységeket találni, amelyek új színt hozhatnak az életedbe, kapcsolatotokba. 

Tudatos életvezetés, Önszervezés

Életkerék

Mennyire és milyen területen vagy elégedett az életeddel?

Az életünket 8 területre osztja és lehetővé teszi ezen területek külön-külön elemzését sokféle szempontból. Elégedettség, stresszterületek, célok és még sok téma mentén használhatod.

15 perces időmonitor

Az időkezelésed vizsgálata

Ezzel az eszközzel pontos információt kapsz a napi vagy heti tevékenységeid időszükségletéről, felismered a tudattalan rutinjaidat, és tudatosabbá teszed az időkezelésed. A cím megtévesztő, a 15 perc a monitorozás intervallumára vonatkozik, nem az eszköz időigényére! 

Átkeretezés

Válts szempontot

Ha valamilyen leküzdhetetlen probléma előtt állsz, akkor segítséget ad ahhoz, hogy a probléma okozta stresszt felold, sőt arra is lehetőséget ad, hogy rátalálj a megoldásra.

 

 

 

Alkoss célokat!

Lődd ki vágyaid nyilait!

A fókuszálást segíti és motivációt ébreszt benned céljaid eléréséhez. Energetizál rövidtávon (6 hónap) és beindítja az akarat mellett a tetteket is.

A fejlődésed alapja a céljaid tudatosítása. Ebben segít ez az eszköz rövid és hosszútávon egyaránt.

 


 Feladatok kezelése

Eisenhower mátrix

Ez az eszköz feladataid hatékony kezelését támogatja, egyúttal időkezelésed hatékonyabbá teszi és feladataidat sürgősségi és fontossági szempontok szerint rendezni tudod.

 


 Fontos kérdések önmagadhoz

Fejlődj kérdések által!

Sokszor csak tekerjük a mindennapok mókuskerekét, tesszük a szokásos dolgainkat, de nem állunk meg feltenni fontos kérdéseket magunknak. Pedig ha megállunk és feltesszük őket, időt, energiát spórolnánk és sok felesleges stressztől, konfliktustól és kiégéstől óvhatnánk meg magunkat.


Munkahelyi „fontos/sürgős” táblázat

Ez az eszköz segít strukturáltabban látni a munkahelyi vagy vállakozás beli teendőidet, tudatosabban és hatékonyabban szervezni és végezni a munkádat, figyelembe véve, hogy kinek mi fontos vagy sürgős.

 

SWOT8 analízis

A stratégiák 4 dimenziója

Alapvetően az a célja, hogy stratégiákat építsünk ezek alapján. Stratégiát az erősségeink és a lehetőségek minél jobb kihasználására és stratégiákat a gyengeségeinkből adódó hátrányok leküzdésére valamint a veszélyek csökkentésére vagy elkerülésére.

 

Személyes fejlődés

Határozzuk meg értékrendünket!

Milyen értékek mentén élem az életem?

Az értékrendünket tudjuk feltérképezni az alapján, amit másokban csodálunk, amiért másokra felnézünk.

 

U folyamat

Alakítsd át a szokásaid!

Ez egy mélyre hatoló kutatás, a hétköznapi tetteid mögött rejlő minőségek és az azokat meghatározó nem tudatos elvek, belső parancsok feltárásához. De a lényeg a döntés, hogy akarod-e ezt jövőben vagy sem. ÉS ha nem akkor segít az eszköz felépíteni egy új, tudatos cselekvési mintát.

 

 


Harag napló

Építs haragkezelési stratégiát

Ez az eszköz segít jobban megismerni a haragodat, felismerni annak kiváltó okait, hatékonyan kiépíteni az egészséges harag kezelési stratégiádat.

Érzéslista

Hogy jobban megértsem magamat és másokat

Ha szeretnéd a benned vagy másokban lévő negatív vagy pozitív érzéseket pontosan beazonosítani, vagy nagyobb szókincsre szert tenni az érzések kusza világában, ez a táblázat remek lehetőséget kínál erre!

Erősségeim

Ezen eszköz célja, hogy tudatosabbá válj az erősségeid ismeretében és használatában. Ez segít a mindennapi problémamegoldásban és a pozitív látásmód fejlesztésében is. Emellett mások erősségeinek könnyebb meglátását és hozzájuk való pozitív viszonyulásodat is elősegítheti.

Értékeim

Mi fontos számomra?

Az eszköz segít tudatosítanod magadban, hogy melyek a legfontosabb értékek számodra. Amelyek meghatározzák gondolkodásodat, választásaidat, belső hajtóerőként is működnek. Ez nagyon hasznos lehet döntésfolyamatokban, párkapcsolatban, karriertervezésben, álláskeresésben, konfliktuskezelésben, és az élet számos egyéb fontos területén.

Mit érzek?

EQ fejlesztő eszköz

Ez az eszköz segítségével megtanulhatod jobban felismerni és megfogalmazni az aktuális érzéseidet. Fejleszteni az érzelmi intelligenciádat. Ezáltal érzelmileg is mélyebb kapcsolatokat építeni a számodra fontos emberekkel.

Mit tudok kontrollálni? És mit nem…?

EQ fejlesztő eszköz

Mit tudok ÉN kontrollálni? Mi felett van hatalmam?

És mi felett nincs?

Na és a legfőbb kérdés: Keverem-e a kettőt, vagy szét tudom választani?

Tárjuk fel képességeinket!

Tudom-e, hogy mi mindenre vagyok képes?

Ezen eszköz révén rálelhetsz legizgalmasabb képességeidre egy 30 perces folyamat keretében. Felismered mely képességeid okoznak igazán örömet neked, melyek révén tudsz legjobban kibontakozni és hogy milyen helyzetek segítik ezek kibontakoztatását.

Gondolatok, érzések jó irányba terelése

Gondolkodás-edző eszköz

Úgy érzed magad, ahogyan gondolkozol. Az érzéseid követik azt, ahogyan értelmezel helyzeteket, ahogyan gondolkozol róluk. De sokszor ezek a gondolatok torzítanak (nem a valósághoz, tényekhez igazodnak, hanem eltorzítják azt), és ez felesleges negatív, ártalmas érzésekhez vezet. Jó hír, hogy tudod „edzeni” a gondolkodásodat, korrigálni a torzított gondolataidat – ez pedig pozitív irányba változtatja az érzéseidet.

4 kérdés munkalap

Byron Katie nyomán

A valóságot torzító gondolatainkat segít megtalálni és feloldani. Nagyon konkrét helyzetekben alkalmazható. Egy egyszerű eszköz arra, hogyan találhatod meg a szabadságodat az önismeret fegyverével.

Feltöltődés, rekreáció


Mit csináljunk?

200+ tevékenység, időtöltés ötlet

Az eszközben található tevékenység lista (200+ tevékenységgel), gyakorlat és kérdések segítenek egyedül vagy pároddal közösen új érdekes, változatos tevékenységeket találni, amelyek új színt hozhatnak az életedbe, kapcsolatotokba. 

Munka, Hivatás


Szerszámosláda

Szedd össze mindazt, ami benned van!

Számba veszed a képességeidet, a készségeidet. Így föntről rálátsz a kerek egész önmagadra, kitágul a horizontod, az önmagadról alkotott képed.

 


6 lépéses közös problémamegoldás

A hatékony csapat munka

Ez az eszköz egy probléma megoldó folyamatot mutat be 6 lépésben, amely segít egy csapatnak hatékonyabban megoldani a felmerülő problémákat.

 


„Hat kalap” technika

A rövid és hatékony megbeszélések kulcsa

Íme egy tudományosan alátámasztott technika, amelyet számos világvállalat is sikeresen használt megbeszélések, döntéshozatali folyamatok idejének jelentős csökkentésére, hatékonyság és együttműködés növelésére.