Ezen az oldalon azt láthatod, milyen típusú és milyen témájú anyagaink vannak.

Dolgozni velük regisztráció és a klubba való belépés után tudsz.

Az anyagokat a felületünkön tudod használni és kitölteni.

A következő 8 témakörben találsz nálunk anyagokat:

1. Kapcsolatok, párkapcsolat

2. Tudatos életvezetés, önszervezés

3. Feltöltődés, rekreáció

4. Munka, hivatás

5. Személyes fejlődés

6. Egészséges életmód

7. Anyagiak, életminőség

8. Szellemi élet

Önfejlesztő füzetek

Kapcsolatok, Párkapcsolat

Párkapcsolati erőleves

Hogyan kaphat új erőre a párkapcsolatom

Kapcsolatok témán belül egy párkapcsolatodra vonatkozó munkafüzet.

Célja a párkapcsolatod felfrissítése és megerősítése.

 

 

Kérdezz jól!

Az eredményes kérdezés fejlesztése

“A sikeres emberek jobb kérdéseket tesznek fel, és ennek eredményeképpen jobb válaszokat kapnak.” Tony Robins .

Valóban a sikerünk egyik kulcsa – akár magánéletben, akár munkában – hogy megtanuljunk jól és jót kérdezni.

 

Tudatos életvezetés, Önszervezés

Már megint elúsztam

Tedd hatékonyabbá az időbeosztásodat!

Az önszervezés témán belül időgazdálkodásodat fejlesztő munkafüzet, céljaid pontos tisztázásával és számodra hatékony módszerek bemutatásával.

Problémamegoldás

Általános verzió

Az itt felépített folyamat általános érvényű, nem specifikus helyzetre íródott. Probléma, elakadás, eldöntendő kérdés, tovább lépési szándék, félelmet gerjesztő élethelyzet mind-mind lehet olyan szituáció, ahol ez használható.


Döntés előtt állok

Mert így döntöttem

Egy 10 lépésből álló döntési folyamat, mely az ítéletalkotásra épít, felméri a múlt eseményeit, mely a döntési helyzethez vezetett, számba veszi az alternatívákat és azok következményeit, majd végül az intuíciódat hívja segítségül a végső döntéshez.


Önerősítés a koronavírus idején

Belső biztonságunk megteremtése a krízisbe

A füzetnek célja, hogy rálátást nyerj a jelen helyzethez való viszonyodra. A feladatok elvégzése és a kérdések átgondolása által nagyobb belső szabadságra tehetsz szert a mindennapjaidban.

Személyes fejlődés

Különben dühbe jövök 1

Harag (ön)ismeret

Ennek a füzetnek a célja, hogy segítsen neked felismerni, jobban megérteni a haragodat valamint eszközöket találni a haragod hatékonyabb kezelésére és ez által a lelki, érzelmi, fizikai egészségedet fejleszteni.

Konfliktuskezelés a rajtvonalon

Húzd elő a szőnyeg alól és old fel!

Ez a munkafüzet egy olyan belső folyamaton kísér végig, mely felkészít érzelmi és gondolati síkon egy adott konfliktus megoldására.

Különben dühbe jövök 2

Harag kezelési technikák

Az önfejlesztő füzet célja, hogy erősítsen, segítsen téged minél sikeresebben kezelni a haragodat azáltal, hogy a jobban használod az erőforrásaidat és hasznos gyakorlati eszközöket, technikákat sajátítasz el.  A hatékonyabb haragkezeléssel lelki, érzelmi, fizikai egészséged is fejlődik.

 

Félig üres

vagy  félig teli?

Pozitív gondolkodás fejlesztése

Ha végigcsinálod ezt az önfejlesztő füzetet, elsajátíthatsz eszközöket és nézőpontokat, amik segítségével pozitívabban, egészségesebben tudsz megküzdeni a kihívásokkal.

Alkosd magad boldoggá

ArtCoaching – Kreativitás és Művészet a Coachingban

4 kreatív coaching gyakorlat, hogy növekedj az önismeretben, fejlődj, táguljon a gondolkodásod, könnyedén nézőpontváltáshoz és megoldásokhoz juss, energikus és felszabadult légy.

Egészséges életmód

 Stresszkezelés

Don’t worry, Be happy

Használható stresszkezelési stratégiák a mindennapokra és egyúttal egy stressztérképet is tudsz készíteni magadnak.

 A stressz oldás minden területen javítja az életminőséged.

Eszközök

Kapcsolatok, Párkapcsolat


3 hetes párkapcsolat-erősítő kihívás

Párkapcsolat fejlesztő eszköz

Ez egy olyan párkapcsolat fejlesztő eszköz, amelyben minden napra kapsz egy kihívást, ezáltal erősítheted a párkapcsolatodat, közeledhetsz a párod felé és személyesen is fejlődhetsz ebben a kapcsolatban.

 

6+1 tipp: Hogyan mutass értő figyelmet?

“Az embereket nem ÉRDEKLI, hogy mit TUDSZ, amíg nem TUDJÁK, hogy ÉRDEKELNEK téged.”

A másik ember iránt mutatott érdeklődés értő figyelem által olyan készség, amely elengedhetetlen a sikeres és boldog élethez.

 


Mit csináljunk?

200+ tevékenység, időtöltés ötlet

Az eszközben található tevékenység lista (200+ tevékenységgel), gyakorlat és kérdések segítenek egyedül vagy pároddal közösen új érdekes, változatos tevékenységeket találni, amelyek új színt hozhatnak az életedbe, kapcsolatotokba. 

Tudatos életvezetés, Önszervezés

Életkerék

Mennyire és milyen területen vagy elégedett az életeddel?

Az életünket 8 területre osztja és lehetővé teszi ezen területek külön-külön elemzését sokféle szempontból. Elégedettség, stresszterületek, célok és még sok téma mentén használhatod.

15 perces időmonitor

Az időkezelésed vizsgálata

Ezzel az eszközzel pontos információt kapsz a napi vagy heti tevékenységeid időszükségletéről, felismered a tudattalan rutinjaidat, és tudatosabbá teszed az időkezelésed. A cím megtévesztő, a 15 perc a monitorozás intervallumára vonatkozik, nem az eszköz időigényére! 

Átkeretezés

Válts szempontot

Ha valamilyen leküzdhetetlen probléma előtt állsz, akkor segítséget ad ahhoz, hogy a probléma okozta stresszt felold, sőt arra is lehetőséget ad, hogy rátalálj a megoldásra.

 

 

 

Alkoss célokat!

Lődd ki vágyaid nyilait!

A fókuszálást segíti és motivációt ébreszt benned céljaid eléréséhez. Energetizál rövidtávon (6 hónap) és beindítja az akarat mellett a tetteket is.

A fejlődésed alapja a céljaid tudatosítása. Ebben segít ez az eszköz rövid és hosszútávon egyaránt.

 


 Feladatok kezelése

Eisenhower mátrix

Ez az eszköz feladataid hatékony kezelését támogatja, egyúttal időkezelésed hatékonyabbá teszi és feladataidat sürgősségi és fontossági szempontok szerint rendezni tudod.

 


 Fontos kérdések önmagadhoz

Fejlődj kérdések által!

Sokszor csak tekerjük a mindennapok mókuskerekét, tesszük a szokásos dolgainkat, de nem állunk meg feltenni fontos kérdéseket magunknak. Pedig ha megállunk és feltesszük őket, időt, energiát spórolnánk és sok felesleges stressztől, konfliktustól és kiégéstől óvhatnánk meg magunkat.


Munkahelyi „fontos/sürgős” táblázat

Ez az eszköz segít strukturáltabban látni a munkahelyi vagy vállakozás beli teendőidet, tudatosabban és hatékonyabban szervezni és végezni a munkádat, figyelembe véve, hogy kinek mi fontos vagy sürgős.

 

SWOT8 analízis

A stratégiák 4 dimenziója

Alapvetően az a célja, hogy stratégiákat építsünk ezek alapján. Stratégiát az erősségeink és a lehetőségek minél jobb kihasználására és stratégiákat a gyengeségeinkből adódó hátrányok leküzdésére valamint a veszélyek csökkentésére vagy elkerülésére.

 

Személyes fejlődés

Határozzuk meg értékrendünket!

Milyen értékek mentén élem az életem?

Az értékrendünket tudjuk feltérképezni az alapján, amit másokban csodálunk, amiért másokra felnézünk.

 

U folyamat

Alakítsd át a szokásaid!

Ez egy mélyre hatoló kutatás, a hétköznapi tetteid mögött rejlő minőségek és az azokat meghatározó nem tudatos elvek, belső parancsok feltárásához. De a lényeg a döntés, hogy akarod-e ezt jövőben vagy sem. ÉS ha nem akkor segít az eszköz felépíteni egy új, tudatos cselekvési mintát.

 

 


Harag napló

Építs haragkezelési stratégiát

Ez az eszköz segít jobban megismerni a haragodat, felismerni annak kiváltó okait, hatékonyan kiépíteni az egészséges harag kezelési stratégiádat.

Érzéslista

Hogy jobban megértsem magamat és másokat

Ha szeretnéd a benned vagy másokban lévő negatív vagy pozitív érzéseket pontosan beazonosítani, vagy nagyobb szókincsre szert tenni az érzések kusza világában, ez a táblázat remek lehetőséget kínál erre!

Erősségeim

Ezen eszköz célja, hogy tudatosabbá válj az erősségeid ismeretében és használatában. Ez segít a mindennapi problémamegoldásban és a pozitív látásmód fejlesztésében is. Emellett mások erősségeinek könnyebb meglátását és hozzájuk való pozitív viszonyulásodat is elősegítheti.

Értékeim

Mi fontos számomra?

Az eszköz segít tudatosítanod magadban, hogy melyek a legfontosabb értékek számodra. Amelyek meghatározzák gondolkodásodat, választásaidat, belső hajtóerőként is működnek. Ez nagyon hasznos lehet döntésfolyamatokban, párkapcsolatban, karriertervezésben, álláskeresésben, konfliktuskezelésben, és az élet számos egyéb fontos területén.

Mit érzek?

EQ fejlesztő eszköz

Ez az eszköz segítségével megtanulhatod jobban felismerni és megfogalmazni az aktuális érzéseidet. Fejleszteni az érzelmi intelligenciádat. Ezáltal érzelmileg is mélyebb kapcsolatokat építeni a számodra fontos emberekkel.

Mit tudok kontrollálni? És mit nem…?

EQ fejlesztő eszköz

Mit tudok ÉN kontrollálni? Mi felett van hatalmam?

És mi felett nincs?

Na és a legfőbb kérdés: Keverem-e a kettőt, vagy szét tudom választani?

Tárjuk fel képességeinket!

Tudom-e, hogy mi mindenre vagyok képes?

Ezen eszköz révén rálelhetsz legizgalmasabb képességeidre egy 30 perces folyamat keretében. Felismered mely képességeid okoznak igazán örömet neked, melyek révén tudsz legjobban kibontakozni és hogy milyen helyzetek segítik ezek kibontakoztatását.

Gondolatok, érzések jó irányba terelése

Gondolkodás-edző eszköz

Úgy érzed magad, ahogyan gondolkozol. Az érzéseid követik azt, ahogyan értelmezel helyzeteket, ahogyan gondolkozol róluk. De sokszor ezek a gondolatok torzítanak (nem a valósághoz, tényekhez igazodnak, hanem eltorzítják azt), és ez felesleges negatív, ártalmas érzésekhez vezet. Jó hír, hogy tudod „edzeni” a gondolkodásodat, korrigálni a torzított gondolataidat – ez pedig pozitív irányba változtatja az érzéseidet.

4 kérdés munkalap

Byron Katie nyomán

A valóságot torzító gondolatainkat segít megtalálni és feloldani. Nagyon konkrét helyzetekben alkalmazható. Egy egyszerű eszköz arra, hogyan találhatod meg a szabadságodat az önismeret fegyverével.

Feltöltődés, rekreáció


Mit csináljunk?

200+ tevékenység, időtöltés ötlet

Az eszközben található tevékenység lista (200+ tevékenységgel), gyakorlat és kérdések segítenek egyedül vagy pároddal közösen új érdekes, változatos tevékenységeket találni, amelyek új színt hozhatnak az életedbe, kapcsolatotokba. 

Munka, Hivatás


Szerszámosláda

Szedd össze mindazt, ami benned van!

Számba veszed a képességeidet, a készségeidet. Így föntről rálátsz a kerek egész önmagadra, kitágul a horizontod, az önmagadról alkotott képed.

 


6 lépéses közös problémamegoldás

A hatékony csapat munka

Ez az eszköz egy probléma megoldó folyamatot mutat be 6 lépésben, amely segít egy csapatnak hatékonyabban megoldani a felmerülő problémákat.

 


„Hat kalap” technika

A rövid és hatékony megbeszélések kulcsa

Íme egy tudományosan alátámasztott technika, amelyet számos világvállalat is sikeresen használt megbeszélések, döntéshozatali folyamatok idejének jelentős csökkentésére, hatékonyság és együttműködés növelésére.

 

Tesztek

Kapcsolatok, Párkapcsolat


Jó hallgató vagyok?

Hallgatás teszt

Minőségi kapcsolatok építéséhez, konfliktusok hatékonyabb, gyorsabb kezeléséhez, felesleges félreértésekből származó sressz elkerüléséhez, hatékony kommunikációhoz és csapatmunkához, és még számtalan más területhez elengedhetetlen megtanulnunk JÓ HALLGATÓNAK lenni, ÉRTŐ FIGYELMET kifejezni.

 


Empátia kérdőív

„Létezel, tehát vagyok.” (ROMAN KRZNARIC)

“Az empátia nem csupán tulajdonságaink vagy képességeink egyike, hanem az empatikus készség alapvetően határoz meg bennünket emberi lényként.” (Fritz Breithaupt).

 


Bizalomépítés teszt vezetőknek

Mekkora bizalmat élvezel a beosztottaidtól, kollégáidtól, csapatodtól?

A hatékony vezetés elengedhetetlen része, hogy mennyire képes a vezető bizalmat építeni..

 

Tudatos életvezetés, Önszervezés


Időgazdálkodás Teszt

Hogyan kezelem az időmet?

Egy két részes teszt az időkezelési szokásaid felmérésére.

 

 

Személyes fejlődés


Reziliencia önelemző teszt

Hogy megélj a jég hátán is!

Ha szeretnél nagyobb stabilitást kiépíteni az életedben. Szeretnél a kihívásokkal szemben ellenállóbb lenni. Ha szeretnéd fejleszteni stressztűrő képességedet, érzelmi intelligenciádat, energiaháztartásod egyensúlyban tartását, változáskezelésedet, pozitív gondolkodásodat, akaraterődet, fejlődő szemléletedet, rugalmasságodat.

 

 


Vérmérséklet típusok

Személyiség teszt

Milyen a vérmérsékleted (temperamentumod)? Melyik személyiségtípus vagy?

Ezt méri fel a teszt, és ad leírást a te személyiségtípusod jellemzőiről.

Ennek ismerete segíthet jobban megértened és elfogadnod magadat és másokat is.

.

 

 


Asszertivitás teszt

Hogy tudatosan és hatékonyan kommunikálj!

Az asszertivitás teszt segítségével felmérheted, hogy milyen módszerrel élsz, amikor másokat befolyásolsz. Ha kitöltöd a teszted és elolvasod a hozzá kapcsolódó információkat nagyobb önismeretre tehetsz szert, természetesen csak akkor, ha őszinte válaszokat adsz.

 

 


Kommunikációs stílusom

Akarok-e változtatni és merre?

Ez az eszköz, megmutatja, hogy milyen kommunikátor vagy, milyen a te kommunikációs stílusod. Abban segíthet, hogy ennek tudatosításával a kívánt változás irányába el tudj indulni, vagy egyszerűen csak ráláss a saját működésedre.

 

 

Munka, Hivatás


Teljesítmény-teszt

Segítségével végig tudod gondolni, hogy hol van a teljesítménycsökkenés oka, benned vagy külső körülményekben. A teszt alapvetően munkahelyi közegre vonatkozó kérdéseket tartalmaz.

.

.