Egy intim utazásra hívunk!

 május 12-14.

Szalay Csaba

coach, tréner, szervezetfejlesztő, labirintus és intimitás coach, lomi-lomi masszőr

 

Bővebben

coach, tréner, szervezetfejlesztő, labirintus és intimitás coach, lomi-lomi masszőr

Szalay Csaba vagyok, eredetileg közgazdász-szociológusként végeztem a 90es évek végén. A 2000-es évek második felében kezdtem az emberközpontú szervezetfejlesztést tanulni, a tréningek tartani és ekkor találtam rá coachingra. Kezdett előttem kirajzolódni a bennem lüktető küldetés: az emberek érzelmi-lelki fejlődését, tudatosodását akarom szolgálni. 

A 2000es évek második felében elkezdtem terápiás csoportokba járni Fáy Nóra kapcsán, olyan a határokat szaggató, spiritualitást sem nélkülöző egyéni és csoport folyamatokban vettem részt, melyek közelebb vittek a belső forrásaimhoz, mélységeimhez, fájdalmaimhoz, vágyaimhoz, erőimhez és megtanultam szembe nézni ezekkel, elfogadni őket magamban és másokban is. Persze ez nem egy lezárt folyamat, azóta is tanulom, tapasztalom, több-kevesebb sikerrel ezeket. Egyúttal megtanultam hinni a változtatás lehetőségében és abban, hogy mindennek, ami velünk történik, van értéke. Mindent át tudunk alakítani erőforrássá. A körülményeinket nem mindig választhatjuk meg, de a hozzáállásunkat igen. Így kezdtem el a saját intimitásomhoz való hozzáállásomat is megváltoztatni és elfogadni a bennem élő erővonalakat. Szeretem a nőket, a női testet és az a rejtély, mely lényükből sugárzik nyitja bennem a felfedezőt és a szolgálót. Azt a szolgálót, mely támogatja önmaguk felfedezését. Ezzel együtt az is világossá vált bennem, hogy mennyire nem vagyunk tisztában önmagunk intimitás igényével, szexualitásával és mennyi emberi görcs, fájdalom, szenvedés származik ebből. Ennek a gondolatnak a hatására születtek a 2012-es és a 2013-as Intimitás Fesztiválok, melyeknek ötletgazdája és főszervezője voltam és a Magnet ház adott nekik otthont. A Fesztiválok üzenete egyszerű volt: keresd az őszinteséget kapcsolódásaidban magadhoz, a szexualitásodhoz, a párodhoz, a világhoz. Ezt követték az Intim Estek, majd Nyári Lacival, az Intimitás Műhely előadásainak folyamatainak szervezése, megtartása.

Az évtized elején kezdtem el én magam is masszázsokkal foglalkozni (lomi-lomi nui masszázs), és építettem be a coaching folyamataimba. A masszázs az érintés erejéről, gyógyító hatalmáról mesél nekem, olyankor összesűrűsödik az idő, a jelenbe csúcsosodik bele s közben olyan szeretet energia szabadul fel, ami nem csak a benne lévőket gyógyítja, nemesíti, de a teret is körülötte túl a belső és a külső falakon, túl határokon. A felszínes gondolati pörgés és kapcsolódások helyett, ami a mindennapjainkat jellemzi, valami olyan mélyebb tud ott megszületni egy átalakult felemelkedett tudatban, kiüresedett én állapotban, ami sokkal igazabb a szavaknál. Mindenkinek járna legalább havonta ez a lelki, érzelmi, sejtszintű töltés nemtől, kortól függetlenül.

Ezzel párhuzamosan nyitottam a tánc felé is, mert számomra a mozdulat a bennem élő erők, kérdések, állapotok egyik leghatékonyabb kifejező eszköze. A tánc, akár csak a szeretkezés, a masszázs vagy a játék, a jelenlét, az eksztatikus felszabadult, pozitvan módosult tudatállapot megélésének lehetősége. Korábban ezt a harcművészetekben találtam meg (aikido, iaido, baranta). A tánc terén sokat építkezett az önmegélésem a bodywork gyakorlatok, az ötelem- illetve a kontakt táncok során. Mindezek a folyamatok bennem szorosan összefűződtek a spiritualitással, hisz 21 éves korom óta stabilan kapcsolódok az Egyetemes Tant jelenkorunkban megjelenítő különböző áramlatokhoz (Rózsakereszt, Antropozófia, stb)…

Szintén az évtized elején Halász Péter kapcsán találkoztam a labirintusok világával. A labirintusok olyan mágikus terek, melyek útja nem tartalmaz zsákutcákat elágazásokat, tehát nem útvesztők. Az őskortól napjainkig a föld minden táján fellelhető és szakrális, gyógyító célokat szolgált. Beavató térnek használták. A meghalással és az újjászületéssel kapcsolatos mítoszok kapcsolódnak hozzá. Útja lefejti rólunk álarcainkat és elvezet lényünk magjához, a középpontjában találkozhatunk eredeti önvalónk forrásával. Nem ugyan az az ember lép ki a labirintusból, mint, aki oda belépett. Építettem alkalmi és állandó labirintusokat szabadban és zárt terekben egyaránt, kifejlesztettem a labirintus coachingot, vezettem egyéni és csoportos labirintus járásokat, elengedő, elbocsájtó (halál esetnél), konfliktus kezelő és házasság szentelő folyamatokat. A labirintus az önmagunkkal való igaz (intim) találkozás keveset használt eszköze.

Mindezekkel az eszközökkel dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban szexuális abúzust megélt nőkkel, a nemi identitásukat keresőkkel, női, férfi önbizalmukban sérült nőkkel, férfiakkal, párkapcsolati válságban lévőkkel vagy olyanokkal, akik egyszerűen a szexualitásuk kiteljesedését keresték. Ezekben a folyamatokban sikeresen kapcsoltam össze a kognitív munkát, a saját fejlesztésű labirintus coachinggal, masszázsokkal, rituális fürdetésekkel vagy tantrikus kontakttáncal.

Úgy gondolom gyógyító kinyitni magunk előtt az intim szükségleteink ajtaját. Itt az ideje a kapcsolati és a szexuális kultúránkat új alapokra helyezni. Szakítsuk szét végre azokat az évezredes képeket, dogmákat ez ügyben, amelyek betegítően hatnak a lelkünkre, a gyerekeinkre és egyúttal az egész társadalomra. Azt vallom, hogy egy olyan társadalom, ahol az intimitásukban és a szexualitásukban tudatos, művelt, független és felszabadult emberek élnek, az képes érzelmi jó létet teremteni, a gyerekeit boldogságra nevelni és nem lehet őket hazugságokkal megvezetni.

Jelenleg részben Bécsben élek a gyerekeim miatt, részben Budapesten a munkám és a kedvesem miatt.

Fórizs Bea

Szétnyílt hasizom specialista, mozgásterapeuta, táncos, anya, Access Bars® practioner

 

Bővebben

Gyógytornász hallgatóként ismerkedtem meg a kontakt improvizációval több, mint 15 éve.

Szerelem volt első pillanatra. Végre élővé vált az anatómia és érzelmekkel töltődtek meg a

mozdulatok.

Azóta egyrészt a terápiás hatású gyakorlatok és a kreatív intuitív tánc fúzióját kutatom, mert

úgy látom ez a legszórakoztatóbb és tartósabb módja annak, hogy a régi, megszokott

mozgásmintákat hatékonyabbra cseréljük le.

Az ahogyan az izmainkat használjuk, tükröt tarthat arról, ahogyan az érzelmeinket és a

gondolatainkat menedzseljük. Ezért hiszem, hogy a tested, ha figyelsz a jelzéseire,

iránytűként segíthet a választásaidban. Zsigereidben érezheted, ha egy döntés, egy

nézőpont téged szolgál, vagy ellened dolgozik. Az, ahogyan mozogsz, nem csak

rámutathatnak rejtett mintákra,hozzáállásra, nézőpontokra, de segíthetnek ezeket elengedni,

vagy épp újat formálni.

Főoldal

Végh Ildikó

intim masszőr, sexological bodyworker, szex oktató

 

Bővebben

Végh Ildikó (52)

Sexological Bodyworker (Manumagic, Svájc)

Okleveles Tantra Masszőr (Tantramassage-Verband e.V., Németország)

G-Pont oktató/tréner (Deborah Sundahl, USA)

Szex és Intimitás Coach (Neal Wecker, USA)

Párkapcsolati Tanácsadó (Dr. Mészáros Ádám, Budapest, HU)

 

Hivatásom a bodywork alapú szexuális fejlesztés, oktatás.

Elsősorban egyéni oktatással foglalkozom, de vezetek workshopokat, tanfolyamokat is.

 

Sokszor megkérdezik tőlem, hogyan lesz az emberből szex oktató?

Nem tudom, kivel mi történik, az én utam ez volt:

 

40 éves voltam, amikor lesújtott rám a drákói  ítélet: velem nem jó szexelni. Mit tehettem? Kendőbe kötöttem a hamuban sült pogácsát és útnak indultam. Izgalmas, kalandos felfedezések időszaka következett: Meg akartam érteni, mitől jó a szex, miben áll a nagy titok. Választ kerestem a kérdéseimre: Vajon milyen szexualitás való nekem úgy igazán? Vajon hogyan tudom felszabadult örömmel megélni a testiséget? 

 

Éveken át egymást váltották a szexuális témájú önismereti tanfolyamok és szakmai képzések. Végül célba értem. Megéltem és megértettem, hogy mi emberek végtelenül szerencsések vagyunk: a jó -, úgy értem, a boldogító és kielégítő – szex tanulható. 

 

Honlap Magyarország:

www.gyogyitointimitas.hu

 

Profil Ausztria:

https://bewusst-sein-im-fokus.at/anbieterinnen/ildiko-vegh/

https://www.sexualvital.at/termin-buchen?view=article&id=117&catid=2

Tamás Kinga

szakrális érintés-, jóga- és táncoktató

 

Bővebben

Okleveles masszőr, jóga- és tao csikung oktató, életmódtanácsadó welness tréner, tanár és táncos vagyok. Több, mint 25 éve mélyen foglalkozom a szeretkezés művészetének szakrális és spirituális vonulataival, a taoista gyógyító szerelem technikáival, tantrával, jógával és egyéb önkereresési meditációs utakkal, tudatos érintésekkel, energiagyógyászattal, masszázsokkal, mozgásokkal, táncokkal, természetes gyógymódokkal és ősi kultúrákkal.

Sokat utaztam is legfőképp a természettel összhangban élő spirituális közösségeket  látogatva és ezek tapasztalataiért is nagyon hálás vagyok.

Régóta küldetésemnek érzem segíteni azoknak, akik igénylik a magasabb szintű szerelmi kultúrát megtanulni, akik és a teremtő erők szentségét szeretnék megízlelni, vagy esetleg kereativitássá, szeretetté és valódi gyógyítássá változtatni.

Horváth György

Rituál tánc tréner, lomi-lomi masszőr, Integrative Core Dynamics test orientált tanácsadó

 

Bővebben

Rituál tánc tréner, lomi-lomi masszőr, Integrative Core Dynamics test orientál
tanácsadó

2000-es évek elején kezdtem el járni az önismeret útján.
Először Frank Cardelle csoportjain találkoztam mélyebben a bennem lévő érzelmi mintákkal. Érdekelt, hogy tudok kapcsolódni az igazi férfi erőmmel, amiben később segítségemre voltak Halász Péter és Gregory Chevalier csoportjai is.

Majd elvégeztem a Berkes Szofi Judit (feleségem) által vezetett és tanított
RituálTánc tréner képzést, ahol a szabad tánc világába tanultam bele az
archetípusok tanításán keresztül. Azóta is hétről hétre járok ezen a
táncösvényemen.

Következő fejezet a Witek által vezetett integrated Lomilomi masszázs
megtanulása és gyakorlása lett. Itt kezdtem el egyre jobban a testre, az
érintésre fókuszálni. Dolgoztam a meztelenséggel, szégyennel és a valódi
intimitással.

2017-től 2022-ig tanultam az Ingative Core Dynamics terapeutának, ami egy test
orientált pszichoterápiás módszer. A test orientált azt jelenti, hogy a testtel
dolgozunk, hogy a testet belehozzuk a pszichoterápiás folyamatba.

A testtel azért szeretek dolgozni, mert azt tapasztalom, hogy olyan információ,
olyan tudás van benne, amit kognitívan és racionálisan nem találok máshol.
A test tartása, mozdulatai, őszintesége és érzékenysége elmesél nekem egy
lélektörténetet.
Ezekből kibontakozik egy érzelmi mintázat, amit a testen keresztül tudunk
áramoltatni és kinyitni.
Világ életemben a valódi intimitást kerestem és keresem a kapcsolódásaimban, a kapcsolataimban, a szabad táncban.

Azt a férfierőt keresem magamban, ami bátor és vad, de közben szelíd és
érzékeny. Aki nem fél az érzésektől, aki képes szeretni és oltalmazni és képes
harcolni is, ha kell. Akinek az öröm és élvezet is egy otthonos állapot, amit
szívesen megoszt másokkal is.

Az a hitem, hogy mély belső figyelemmel, intenzív mozgással és önkifejezéssel
közelebb kerülhetünk valódi önvalónkhoz..

ÁSZF

Adatvédelmi irányelvek

Impresszum

Kontakt