Egy intim utazásra hívlak!           szept. 23-25
Szalay Csaba

coach, tréner, szervezetfejlesztő, labirintus és intimitás coach, lomi-lomi masszőr

Szalay Csaba vagyok, eredetileg közgazdász-szociológusként végeztem a 90es évek végén,…

Bővebben

coach, tréner, szervezetfejlesztő, labirintus és intimitás coach, lomi-lomi masszőr

Szalay Csaba vagyok, eredetileg közgazdász-szociológusként végeztem a 90es évek végén, azóta viszont sok kanyart tett meg az életem. Foglalkoztam piackutatással, irodatechnikai eszközökkel, társasjáték klubbal, bio tej és forrásvíz házhoz szállítással, kertépítéssel. A 2000es évek első felében kezdtem visszafordulni az Ember felé. Hisz azért tanultam én szociológiát a közgázon, mert az emberekkel akartam foglalkozni! Ez az impulzus vezetett el az emberközpontú szervezetfejlesztéshez, a tréningek tartásához és a coachinghoz. Kezdett előttem kirajzolódni a bennem lüktető küldetés: az emberek érzelmi-lelki fejlődését, tudatosodását akarom szolgálni. Elsősorban önismereti, kommunikációs, döntés-, ill. együttműködést fejlesztő és küldetés meghatározó tréningeket tartottam, illetve tartok ma is, bár jelenleg egy nehéz témán van a főhangsúly: a kapcsolaton belüli erőszak területén vezetek 3 napos érzékenyítő folyamatokat.

A 2000es évek második felében elkezdtem terápiás csoportokba járni Fáy Nóra kapcsán, olyan a határokat szaggató, spiritualitást sem nélkülöző egyéni és csoport folyamatokban vettem részt, melyek közelebb vittek a belső forrásaimhoz, mélységeimhez, fájdalmaimhoz, vágyaimhoz, erőimhez és megtanultam szembe nézni ezekkel, elfogadni őket magamban és másokban is. Persze ez nem egy lezárt folyamat, azóta is tanulom, tapasztalom, több-kevesebb sikerrel ezeket. Egyúttal megtanultam hinni a változtatás lehetőségében és abban, hogy mindennek, ami velünk történik, van értéke. Mindent át tudunk alakítani erőforrássá. A körülményeinket nem mindig választhatjuk meg, de a hozzáállásunkat igen. Így kezdtem el a saját intimitásomhoz való hozzáállásomat is megváltoztatni és elfogadni a bennem élő erővonalakat. Szeretem a nőket, a női testet és az a rejtély, mely lényükből sugárzik nyitja bennem a felfedezőt és a szolgálót. Azt a szolgálót, mely támogatja önmaguk felfedezését. Ezzel együtt az is világossá vált bennem, hogy mennyire nem vagyunk tisztában önmagunk intimitás igényével, szexualitásával és mennyi emberi görcs, fájdalom, szenvedés származik ebből. Ennek a gondolatnak a hatására születtek a 2012-es és a 2013-as Intimitás Fesztiválok, melyeknek ötletgazdája és főszervezője voltam és a Magnet ház adott nekik otthont. A Fesztiválok üzenete egyszerű volt: keresd az őszinteséget kapcsolódásaidban magadhoz, a szexualitásodhoz, a párodhoz, a világhoz. Ezt követték az Intim Estek, majd Nyári Lacival, az Intimitás Műhely előadásainak folyamatainak szervezése, megtartása.

Az évtized elején kezdtem el én magam is masszázsokkal foglalkozni (lomi-lomi nui masszázs), és építettem be a coaching folyamataimba. A masszázs az érintés erejéről, gyógyító hatalmáról mesél nekem, olyankor összesűrűsödik az idő, a jelenbe csúcsosodik bele s közben olyan szeretet energia szabadul fel, ami nem csak a benne lévőket gyógyítja, nemesíti, de a teret is körülötte túl a belső és a külső falakon, túl határokon. A felszínes gondolati pörgés és kapcsolódások helyett, ami a mindennapjainkat jellemzi, valami olyan mélyebb tud ott megszületni egy átalakult felemelkedett tudatban, kiüresedett én állapotban, ami sokkal igazabb a szavaknál. Mindenkinek járna legalább havonta ez a lelki, érzelmi, sejtszintű töltés nemtől, kortól függetlenül.

Ezzel párhuzamosan nyitottam a tánc felé is, mert számomra a mozdulat a bennem élő erők, kérdések, állapotok egyik leghatékonyabb kifejező eszköze. A tánc, akár csak a szeretkezés, a masszázs vagy a játék, a jelenlét, az eksztatikus felszabadult, pozitvan módosult tudatállapot megélésének lehetősége. Korábban ezt a harcművészetekben találtam meg (aikido, iaido, baranta). A tánc terén sokat építkezett az önmegélésem a bodywork gyakorlatok, az ötelem- illetve a kontakt táncok során. Mindezek a folyamatok bennem szorosan összefűződtek a spiritualitással, hisz 21 éves korom óta stabilan kapcsolódok az Egyetemes Tant jelenkorunkban megjelenítő különböző áramlatokhoz (Rózsakereszt, Antropozófia, stb)…

Szintén az évtized elején Halász Péter kapcsán találkoztam a labirintusok világával. A labirintusok olyan mágikus terek, melyek útja nem tartalmaz zsákutcákat elágazásokat, tehát nem útvesztők. Az őskortól napjainkig a föld minden táján fellelhető és szakrális, gyógyító célokat szolgált. Beavató térnek használták. A meghalással és az újjászületéssel kapcsolatos mítoszok kapcsolódnak hozzá. Útja lefejti rólunk álarcainkat és elvezet lényünk magjához, a középpontjában találkozhatunk eredeti önvalónk forrásával. Nem ugyan az az ember lép ki a labirintusból, mint, aki oda belépett. Építettem alkalmi és állandó labirintusokat szabadban és zárt terekben egyaránt, kifejlesztettem a labirintus coachingot, vezettem egyéni és csoportos labirintus járásokat, elengedő, elbocsájtó (halál esetnél), konfliktus kezelő és házasság szentelő folyamatokat. A labirintus az önmagunkkal való igaz (intim) találkozás keveset használt eszköze.

Mindezekkel az eszközökkel dolgoztam egyéni és csoportos folyamatokban szexuális abúzust megélt nőkkel, a nemi identitásukat keresőkkel, női, férfi önbizalmukban sérült nőkkel, férfiakkal, párkapcsolati válságban lévőkkel vagy olyanokkal, akik egyszerűen a szexualitásuk kiteljesedését keresték. Ezekben a folyamatokban sikeresen kapcsoltam össze a kognitív munkát, a saját fejlesztésű labirintus coachinggal, masszázsokkal, rituális fürdetésekkel vagy tantrikus kontakttáncal.

Úgy gondolom gyógyító kinyitni magunk előtt az intim szükségleteink ajtaját. Itt az ideje a kapcsolati és a szexuális kultúránkat új alapokra helyezni. Szakítsuk szét végre azokat az évezredes képeket, dogmákat ez ügyben, amelyek betegítően hatnak a lelkünkre, a gyerekeinkre és egyúttal az egész társadalomra. Azt vallom, hogy egy olyan társadalom, ahol az intimitásukban és a szexualitásukban tudatos, művelt, független és felszabadult emberek élnek, az képes érzelmi jó létet teremteni, a gyerekeit boldogságra nevelni és nem lehet őket hazugságokkal megvezetni.

Jelenleg részben Bécsben élek a gyerekeim miatt, részben Budapesten a munkám és a kedvesem miatt.

Baricz Ágnes

Nonlinear testi módszerek

 Ahogy a létezés sem lineáris, az én spirituális utam sem volt egyenes vonalú eddig (sem, és ki tudja, merre kanyarog tovább…).

 

Bővebben

Nonlinear testi módszerek

 Ahogy a létezés sem lineáris, az én spirituális utam sem volt egyenes vonalú eddig (sem, és ki tudja, merre kanyarog tovább…).

A hosszú ülő meditációk után egy súlyos betegség diagnózisa ébresztett rá, hogy az én utam önmagam mélyebb megismerése felé nem a test lehasításával, hanem éppen a testi megtapasztalásokon keresztül vezet. Csak hagyjam a testemnek, hogy irányítson. És ő tette a dolgát. Meggyógyult, miközben elvezetett először egy gyönyörű holisztikus mozgásforma, a NIA, majd a MA-URI felé. A MA-URI-val összekapcsolódott a két nagyon fontos dolog az életemben: a tánc és az érintés gyönyörű, szertartásos keretek között.

 

És én elkezdtem újra élni és elfogadni, hogy ebben a háromdimenziós világban minden tapasztalást, így a testi tapasztalásokat is érdemes tisztelni, hiszen mi másért sűrűsödött volna össze az energia egy ilyen bonyolult és gyönyörű formába, mint a testünk.

 

Ezután sorra kezdtek el érkezni az életembe csodálatos módszerek, amelyek a testen, az érintésen és a mozgáson keresztül mutatják meg mindazt, amit jó megélni ezen a csodálatos földön. A tantra és a tudatos szexualitás világa mellett számos bámulatos nő munkássága inspirál, így Anaiya Sophia, és különösen az általa lecsatornázott Sacred Body Awakening, amelynek facilitátora is vagyok. A Sacred Body Awakening (ami az én fordításomban a Test Szentségének Felébresztése) a szakrális geometriai forma és az intuitív érintések erejével egyszerre gyógyítja az érintést adó és fogadó felet.

 

A test mozdulatainak egyre finomabb megélésében több csodálatos táncosnő mozgásmeditációs módszere segített, akik az indiai templomi táncokat, a közép -ázsiai, perzsa táncokat, a Selyemút táncait, a szúfi hagyományokat értelmezik újra (ilyen különösen Zola Dubnikova és az általa megalkotott Holsitic Dance Language).  

 

Ezt a színes világot a mozgás az áramlás és a természethez, a Földanyához, az elemekhez történő kapcsolódás fűzi egybe a létezés, a világegyetem feminin, hullámzó, spirális, és soha nem egyenesvonalú lüktetésével.

Hegdűs Zoltán

2016-ban, találkozotam a tudatos szexualitással, majd a Kriya tantrával. 2017-ben megalapítottam a Tudatos Szex Alapítványt …

Bővebben

2016-ban, találkozotam a tudatos szexualitással, majd a Kriya tantrával. 2017-ben megalapítottam a Tudatos Szex Alapítványt 

Eljutottam a magmegtartáshoz és megéltem a multiorgazmust. Megéléseim alapján 2018-ban elkezdtem egyéni kezeléseimet és a csoportos foglalkozásokat. Egyéniben a szexuális energia felélesztését és mozgatását tantra és yoni masszázsban fejlesztettem tovább, intuitíven. Egyéni kezelésben, csakra tisztítással és töltéssel folytattam a szeretet energia áramoltatást, már férfiak számára is. Ezután találkoztam Anaiya Sophia-val és a Sacred Body Awakening-gel, amire Annaiya felkért, hogy adjam is tovább. Most is úton vagyok, a feltétel nélküli szeretet kiteljesedése felé, nem gondolkodva, hanem érezve élem már az életem.

Molnár Márti

Amerikában találtam a Mevlevi rend azon ágára, ….

 

Bővebben

Amerikában találtam a Mevlevi rend azon ágára, ahol a nők is gyakorolhatják a kerengő dervisek rituáléit, így egy zen szerzetes hölgy Sheika Khadija Radin tanított egy hónapon át az ülő mellett a dinamikus pörgés meditációra egyaránt. Az ő szervezésében volt szerencsém egy szintén egy hónapos dervis karavánon részt venni, Izraelben és Törökországban, ahol a helyi szufi rendek vezetőivel beszélgethettünk, ráadásul az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az akkói szufi templomban is táncolhattunk egy sema-t (hallgató, figyelő szertartás), ahol már 100 éve nem rendeztek hasonlót.

Pozsgai Nikoletta

kineziológus, TEK oktató, életmód tanácsadó-és terapeuta,  Személyiség Integrációs Tréner, Szinkron Coach

Terapeuta, tanító és papnő. Megalapította és vezeti az AranyAsszony Iskolát,… 

Bővebben

kineziológus, TEK oktató, életmód tanácsadó-és terapeuta,  Személyiség Integrációs Tréner, Szinkron Coach

Terapeuta, tanító és papnő. Megalapította és vezeti az AranyAsszony Iskolát, képviseli a szakrális magyar hagyományokat országszerte és nemzetközi szinten. 7 megjelent könyve, 38 online tanfolyama segíti a nőket önmegvalósításukban. Immár 25  éve Női segítőként egyéni és csoportos blokkoldási folyamatokat kísér, női köröket és női szertartásokat tart, női segítőket képez és mentorál.  Az Intimitás Elvonuláson női kört tart majd, melynek női rituáléi segítenek visszakapcsolódni az eredendő női erőhöz. Mindebben kiemelt szerepet kap majd az anyaméh, mint a női teremtő erő központja. 

www.kineziologiakezeles.hu

www.aranyasszony.com

www.noionmegvalositas.hu

Telefonszám: +36 70 336 35 29

Zám Zoltán

Önismereti csoport vezető, Coach, túravezető, holisztikus masszőr

 

Bővebben

Önismereti csoport vezető, Coach, túravezető, holisztikus masszőr

A Cselekvő Férfi Erő egyik alapítójaként, 2018 óta tartok társammal Lévai Brúnóval férfiaknak tematikus workshopokat, zárt csoportokat és elvonulásokat.

Egyedi módszert építettünk fel, ahol intuitíven ötvözzük az általunk tanult önismereti módszereket, test orientált gyakorlatokat, meditációkat, szertartásokat, harcművészeti elemeket és a maori haka harci tánc rítusát.

Szabadkai Dániel

Gyógytornász, csikung tanár, holisztikus masszőr és Bowen alkalmazó

2007 óta foglalkozom energiagyógyászattal, 2008-ban találtam rá a csikungra, az életerőnkkel és a környezete energiáival való tudatos munka ősi módszerére…

Bővebben
Gyógytornász, csikung tanár, holisztikus masszőr és Bowen alkalmazó
2007 óta foglalkozom energiagyógyászattal, 2008-ban találtam rá a csikungra, az életerőnkkel és a környezete energiáival való tudatos munka ősi módszerére. Személyiségfejlesztés terén 2009 óta járok egyéni segítőkhöz, 2011ben kezdtem rendszeresen járni önismereti csoportokba is. A Csung Jüan Csikung és más hasonló rendszerek tanulmányozásával betekintést nyertem a kelet-ázsiai belső alkímiai hagyomány egyéni útjának elméletébe és gyakorlati módszereibe.  2012-ben szereztem oktatói képesítést, 2015 óta tartok rendszeresen csikung foglalkozásokat és tanfolyamokat. Nagyon fontosnak tartom a testünkkel való bensőséges viszony megteremtését és fejlesztését, ami úgy gondolom, hogy az előfeltétele annak, hogy a mélyebb rétegeinkkel és a finomabb lényrészeinkkel illetve másokéval kapcsolódni tudjunk. Gyógytornászként és csikung oktatóként csoportos gyakorlásokkal és személyre szóló feladatokkal, manuálterapeutaként pedig egyéni kezelésekkel támogatom a hozzám fordulókat egyéni útjukon és aktuális folyamataikban.
Kili Andrea

Mozgásmeditációs és RituálTánc® tréner , Integrált Lomi-Lomi alapú Szeretet masszőr, Yoni
masszőr, ÉletTáncos, Life Coach, Energetikai kezelő

Bővebben

2003 óta foglalkozom holisztikus energetikai kezeléssel. A természet adta írott és íratlan
törvények által, intuitíven kísérem a hozzám fordulókat a sejt szintű regenerációban, a test-
lélek-szellem, tudatosság tükrében. Ezeken az egyéni együttléteken az izom, ízületi,
csontozati deformitásoktól kezdve a pszichoszomatikus, mentális kibillentségeken át, az
önhazugságok és egoprogramok feltérképezével, sejt szintű megújulással foglalkozunk.
És, hogy mindezeket direkt energetikai kezelésekkel, vagy masszázzsal, coachinggal, tánccal,
vezetett meditációval, esetleg, mindezek ötvözésével érjük el, azt már az egyéni találkozás
pillanata határozza meg.
2008 óta masszírozok hivatásszerűen. Először a test minden porcikájára (Ízületek, izmok,
csontok) kiterjedő 2-3 órás masszázsokat adtam, melyet 2010-től oktathattam is.
2010-ben megszületett bennem egy sajátos Táncmeditációs módszer, mely ötvözte a
meditációt, táncot, mozgást, játékosságot, intimitást.
Ezt akkor még nem tudtam kibontakoztatni, mivel időközben 2 csodálatos kislánnyal áldott
meg az Ég, és megtapasztalhattam az Anyaság csodáit. És mellette az azzal járó mélységeket
is.
Egy idő után észrevettem, hogy a Nőiségem és intimitásom, valamint a testtudatosságom és a
kreativitásom valahol elveszett, annak ellenére, hogy tudatosnak gondoltam magamat. És ez
arra sarkalt, hogy elkezdjem újra keresni, felfedezni önmagam.
Gyerekkoromtól kezdve a tánc és az érintés határozza meg életemet, ezért legbelül tudtam,
hogy a tánc és mozgás segíteni fog. Elsőként kötött koreográfiás, csoportos táncokkal
foglalkoztam később egyéni, intuitív mozgásformákkal találkoztam és próbáltam ki magam
bennük, az önismereti utamon.

Így találtam rá 2016-ban a Rituáltáncra®, ahová, már az első alkalommal hazaérkeztem.
Abban a pillanatban éreztem, hogy ezt tovább kell adnom másoknak is, amit a mentorom,
Berkes Szofi Judit maximálisan megerősített bennem és támogatott. 5 éven keresztül heti
szinten tapasztalhattam a Rituáltánc® hatásait. Ezzel egyidejűleg 2 éves Rituáltánc® Tréner
képzésen vettem részt. Emellett kipróbáltam az ország szinte összes mozgásmeditációs
módszerét és a mai napig rendszeresen járok ezek közül néhányra.
Így már közel 30 éve tapasztalhatom a tánc és a mozgás gyógyító örömét.

Majd 2019-ben még mélyebbre mentem, tovább az önmunkában. Elkezdtem önálló
RituálTánc® Mozgásmeditációkat tartani.
Még ugyanebben az évben megérkeztem a Szakrális Lomi-Lomi Nui masszázs, a Yoni
masszázs és a Life Coaching világába, valamint a KolibriEnergia® színtiszta
természetességébe.
Ezek intuitív módon tovább fejlődtek bennem az évek során, így, a hozzám segítségért
fordulókat mindig az adott helyzetnek megfelelően, a pillanatban, szeretetteljes jelenléttel
tudom kísérni.
A szakrális rituálék, energetikai kezelések, karma oldások, masszázsok, táncok során
mélyrehatóan foglalkoztunk a női-férfi energiákkal, nőiséggel, intimitással és annak minden
olyan aspektusával, amelyeket lehasítottam magamról…
Ezen hosszú folyamat alatt volt lehetőségem szembenézni a belső démonjaimmal, a
mélységeimmel, az illuzióimmal, hamis egóprogramjaimmal… melyeket megélni
vitathatatlanul nehéz volt, de megérte, mert szépen átsegített a magánéleti válságomon és az
ezzel járó testi tüneteimen is.
Miközben tanultam, hogy átadhassam a tudást, szépen én is gyógyultam, és velem együtt a
családom transzgenerációs női ága is tisztult. Egyre jobban visszataláltam önmagamhoz. És
ezt élem a mindennapjaimban tovább és tovább…IGEN-t mondva az ÉLET-re.

Hiszem és élem, hogy bátorsággal, figyelemmel és jelenléttel, a legnagyobb mélységeinkkel
szembesülve juthatunk el a legnagyobb magasságokba. Miközben egyre jobban tágul a
nézőpontunk, a tudatosságunk, ahogy felvállaljuk igazi önvalónkat.
Hiszem és élem, hogy az életben minden kapcsolódásunk, minden élethelyzet értünk van.
Igen, akkor is, ha fáj, akkor is, ha „rossz”. Mert azokon keresztül találunk vissza az Egységbe,
a Forrásunkhoz, az Önszeretet állapotába. (Ahol megszűnik a „jó” és a „rossz” fogalma.)

Amikor valaki megtisztel bizalmával és rámbízza magát, (legyen szó bármilyen
„problémáról”/élethelyzetről) akkor a testünk-lelkünk-szellemünk elkezd intuitív módon
táncolni a végtelen jelenlét terében, melynek végére kialakul az a csodálatos, egyedi
műalkotás, amit EGÉSZ-ségnek nevezünk.

Árvai Péter

Az Igneum Szellemi Műhely alapítója, Online Marketing tanácsadó

Bővebben

ÁSZF

Adatvédelmi irányelvek

Impresszum

Kontakt